Kikládok

      Az 56 szigetből álló Kikládok szigetcsoport sajátos elhelyezkedésének köszönheti a nevét: Délosz szigetét öleli körül. A Kikládokat szentnek tartják, mert a legenda szerint itt született Apolló. A sziklás partok és csipkés hegycsúcsok között fehér homokos strandok bújnak meg, melyek romantikus esti sétákra hívogatják az erre járó szerelmeseket. A víz alatti barlangok és a pezsgő éjszakai élet pedig a kalandok szerelmeseit vonzzák ellenállhatatlanul. A halászfalvak és az éttermek barátságos népei és személyzete pedig mindenkit barátságos mosollyal köszöntenek.

 Lehetséges útvonal:
 
1. nap Athén – Kéa 40 tengeri mérföld
Alig, hogy magunk mögött hagyjuk Athén nyüzsgő forgatagát, máris Kéa szigete felé vesszük az irányt. Kéa partjai közelében megmártózhatunk az Égei-tenger ragyogó kék vizében. Mielőtt partra szállnánk, pihenhetünk, felfrissülhetünk kedvünkre, esetleg egy-két koktéllal fokozhatjuk jó kedvünket. Ámbár a páratlan görög vendégszeretetet – bármilyen kedvünk legyen is – csak élvezni lehet.
 
2. nap Kéa – Ándrosz 24 tengeri mérföld
A görög szigetvilágban ébredünk, ott, ahol a tenger lágyan ringatja a jachtot, és kabócák zümmögnek a fákon. A fedélzeten fogyasztjuk el a reggelinket, ami után továbbhajózunk Ándrosz felé, a Kikládok legészakibb szigetére. Arrafelé a táj lenyűgöző, a strandok fantasztikusak, a parton pedig bizánci stílusú templomok, neoklasszicista épületek és helyi specialitásokat kínáló éttermek sorakoznak.
 
3. nap Ándrosz – Tínosz 30 tengeri mérföld
Ándroszból érdemes korán elindulnunk, hogy ebéd előtt elérjük Tínoszt, ahol márvánnyal kövezett ösvény vezet Panagia templomához. A barangolás után visszatérünk a jachtra, és a fedélzeten elfogyasztott kitűnő ebéd után áthajózunk egy csendes strandra, ahol a délutánt vízi sportokkal és pihenéssel tölthetjük. Este érdemes az óvárosban vacsoráznunk.
 
4. nap Tínosz – Szírosz 12 tengeri mérföld
Tínoszt csak egy rövid hajóút választja el Szírosztól, a szigetcsoport kulturális és kereskedelmi központjától. Szíroszban is számos természeti szépség és rejtett öböl található. A fővárosba, Ermúpoliszba este feltétlenül látogassunk el, de mielőtt lehorgonyoznánk, tegyünk egy kitérőt a keskeny sikátorokkal teli bájos középkori városba, Ano-Szíroszba.
 
5. nap Szírosz – Míkonosz 20 tengeri mérföld
Ébredjünk lassan a város hangjaira és a fedélzeten gőzölgő kávé illatára! Amint túljutottunk a reggeli szertartásainkon, Mikonosz felé vesszük az irányt, ahol a kristálytiszta tengerben fürdőzhetünk, a fehér homokos parton napozhatunk, vagy a domboldalban megbúvó falvakat fedezhetjük fel. A városba érve barangolhatunk a keskeny utcácskákon, ellátogathatunk a helyi galériákba, és ékszerüzletekbe. Naplemente után pedig belevethetjük magunkat Míkonosz pezsgő éjszakai életébe.
 
6. nap Míkonosz – Párosz 28 tengeri mérföld
Reggel, mire felébredünk, már a lakatlan Délosz partjainál hajózunk. Reggeli után partra szállunk, és megtekintjük az ókori romokat, melyek abból a korból maradtak ránk, amikor még Délosz volt az Égei-tenger kulturális és vallási központja. Ebéd után továbbhajózunk Párosz szigetére a százkapus kolostorhoz. Felfedezzük a partot, és fürdünk egyet a tengerben, mielőtt visszatérnénk a jachtra egy csillagfényes vacsorára.
 
7. nap Párosz – Náxosz 15 tengeri mérföld
Ma is reggeli után húzzuk fel a horgonyt, és indulunk el a Kikládok legnagyobb szigete, Náxosz felé. A sziget partjait homokos strandok szegélyezik, másutt a sziklás part kitűnő búvárkodási lehetőségeket kínál. Ma a parton, kellemes, meghitt környezetben vacsorázunk.
 
8. nap Náxosz – Amorgósz 36 tengeri mérföld
Náxoszból korán elindulunk, hogy az egész napot Amorgószban tölthessük. Amorgószban található egy XI. századi, sziklára épített kolostor, egy XIII. századi velencei várkastély és számtalan csendes kis öböl. A látványosság megtekintése után kedvünk szerint a parton, vagy a fedélzeten vacsorázhatunk.
 
9. nap Amorgósz – Íosz 36 tengeri mérföld
Reggeli a fedélzeten, majd indulás a csodálatosan szép Íosz szigetére, ahol látványos sziklák, védett öblök, fehér homokos strandok, régi templomok és keskeny utcák várnak ránk.
 
10. nap Íosz – Szantorini 22 tengeri mérföld
Íoszból rövid hajóút vezet Szantorini szigetére. Szantorini különleges formájú sziget, amit egy vulkánnak köszönhet. A sziget nyugati részén a gigantikus sziklák tetején apró, fehér házak állnak, a keleti partot pedig fehér homokos strand szegélyezi ameddig csak a szem ellát. Ha szerencsénk van és találunk egy horgonyzóhelyet éjszakára, mindenképpen megállunk. Ha netalán ez mégsem sikerül, akkor visszatérünk Íoszra, vagy Szíkinosz szigetére, és folytatjuk utunkat.
 
11. nap Szantorini – Folégandrosz 30 tengeri mérföld
Szíkinosz a béke és a nyugalom szigete, ahol megállt az idő. Itt mindenképpen meg kell állnunk a Folégandrosz felé vezető hajóutunk során, mert vétek lenne elmulasztani a lehetőségét a fürdőzésnek a kristálytiszta vízben. Folégandrosz szigetét elérve barangolhatunk egyet a keskeny utcákon, mielőtt megvacsoráznánk valamelyik helyi vendéglőben.
 
12. nap Folégandrosz – Mílosz 45 tengeri mérföld
Reggeli után utunkat Mílosz szigete felé vesszük, ahol a vízbe nyúló meredek fehér sziklák, fjordszerű öblök és víz alatti barlangok ellenállhatatlan csábítást jelentenek a búvárkodás szerelemeseinek. Mílosztól egy mérföldre fekszik Kímolosz szigete, ahol egy tengerbe süllyedt ókori város romjai láthatók, és állítólag olyan sok a barlang, hogy még ma is vannak köztük feltáratlanok.
 
13. nap Mílosz – Szífnosz 28 tengeri mérföld
Kímoloszban mindenképpen érdemes egy kicsit elidőznünk, mielőtt útra kelnénk Szífnosz felé. Az ókorban Szífnoszon aranyat és ezüstöt bányásztak, de a sziget mai hírnevét kiváló minőségű mézének köszönheti. A sziget fővárosa a középkori építészetéről, kolostorairól és a múzeumáról híres Kasztro. Még mielőtt sétálnánk egyet a holdfényben, érdemes megízlelni a helybéli vendéglők valamelyikének finomságait.
 
14. nap Szífnosz – Kíthnosz 38 tengeri mérföld
Reggeli közben eldönthetjük, hogy egyből Kíthnosz felé vesszük az irányt, vagy útközben megállunk Szérifosz érintetlen szigetén, ahol a dombok tetejéről nagyszerű kilátás nyílik a tengerre. Szérifosz fehérre meszelt házai, szélmalmai és templomai tökéletesen illeszkednek a Kikládok szépséges tájaiba. Az utolsó éjszakát az Athénhoz közeli Kíthinosz szigetén töltjük. Kíthinosz ideális egy utolsó fürdőzésre és pihenésre, mielőtt betérnénk Merihas kikötőjébe, ahol nagyszerű strandok, bárok és éttermek találhatók.
 
15. nap Kíthnos – Athén 48 tengeri mérföld
Reggeli után felhúzzuk a horgonyt, és az Égei-tenger csodálatos vizein átkelve visszatérünk Athénba.