Francia riviéra

       A francia riviéra, a filmsztárok és milliomosok kedvelt nyaralóhelye, ahol az eleganciához és a luxushoz finoman illeszkednek az elbűvölő építészeti alkotások. Aki egyszer ide látogat, az folyton visszavágyik, hiszen a fehér homokos tengerpart, a jachtkikötők, az elegáns éttermek és kaszinók mindig tartogatnak valami újat…

 
Hét napos utazás javasolt útvonala:

1. nap Monaco
A jacht Monte Carlóban vár minket. Az első napon ellátogatunk a botanikus kertbe és a Jacques Cousteau múzeumba, de ha inkább vásárolni támad kedvünk, megtehetjük, mégpedig a legújabb francia divat szerint. A kimerítő nap végén egy frissítő fogad a jachton, majd egy rövid pihenő után irány újra a város, ahol az ínycsiklandó francia vacsora, és a kaszinók várnak!
 
2. nap Monaco – Antibes-fok 15 tengeri mérföld
A reggelit a jachton, szikrázó napsütésben fogyaszthatjuk el. Majd a part mentén elhajózunk egészen az Antibes-fokig, ahol buja, zöld hegyek emelkednek, és a világhírű Eden Roc hotel és étterem várja az ínyenceket. Délután kipróbálhatjuk a jachton található vízi sporteszközöket, vagy ellátogathatunk az egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Picasso-múzeumba.
 
3. nap Antibes-fok – St Tropez 28 tengeri mérföld
Reggeli után indulunk St Tropez-ba, amely az egykori halászkikötőből nyüzsgő luxusüdülővé alakult át. Sétáljunk egyet a kikötőben? Látogassunk el a bárokba és éttermekbe, és közben élvezzük az utcai mutatványosok előadását? Netalán menjünk át Pampellonne strandjára? Bármit szabad, az aktuális kedvünk dönti el!
 
4. nap St Tropez – Porquerolles (Hyèresi-szigetek) 35 tengeri mérföld
Induljunk el korán, és reggelizzünk útközben, hogy még ebéd előtt elérjük a Hyèresi-szigeteket, ahol a táj szépsége elragadó, a tenger kristálytiszta és az éttermek kitűnőek! A Hyèresi-szigetek tökéletesen alkalmasak hegyi kerékpározásra, úszásra, vagy egy sétára - a parton elfogyasztott romantikus vacsora előtt.
 
5. nap Porquerolles – Iles De Lernis 48 tengeri mérföld
Éjszaka áthajózunk a Cannes melletti Iles de Lerins-be, ahol lehorgonyzunk, és élvezzük az azúrkék tengert. Vagy akár kimehetünk a partra, és kószálhatunk az óváros ősrégi eukaliptuszfái között.
 
6. nap Iles De Lerins – Villefranche 23 tengeri mérföld
Reggeli után észak felé hajózzunk, Villefranche irányába. Felfedezhetjük a történelmi várost, a boltokat, és a parti éttermeket, vagy kirándulhatunk Eze faluba, ahol a házak magasan, a tenger felett meredő sziklákon sorakoznak. Este a jachton költhetjük el csillagfényes vacsoránkat.
 
7. nap Villefranche – Monaco 7 tengeri mérföld
A cél Monte Carlo, és egy utolsó bevásárlás. Onnan helikopter szállít tovább a nizzai repülőtérre.
  

Alternatív útvonal

1. nap Nizza – Monaco 10 tengeri mérföld
Nizzából indulás Monacóba, ahol az estét a kaszinókban, vagy a trópusi kertek megtekintésével töltjük.
 
2. nap Monaco – St Tropez 50 tengeri mérföld
Korai indulás, reggeli St Jean Cap Ferrat mellett. A parton található gyönyörű kertek a múltban is számos gazdag és előkelő vendéget vonzottak. Ebéd után továbbindulás St Tropez híres kikötőjébe. Az estét a város és az éttermek felfedezésével töltjük.
 
3. nap St Tropez – Porquerolles 35 tengeri mérföld
Reggeli után könnyed hajózással elérjük Pampellonne strandját, a jachtok és vízi sportok paradicsomát. Az aktív pihenéssel töltött délelőtt után ebéd a fedélzeten vagy a strand valamelyik kitűnő éttermében. A lemenő nap sugarainál áthajózunk Porquerolles-ba, ahol éjszakára lehorgonyzunk.
 
4. nap Porquerolles – Cannes 52 tengeri mérföld
Korai indulás után felfedezzük a part menti barlangrendszert és a jachton található vízi sporteszközöket. Ebéd útközben a Hyèresi-szigetek felé, ahol számos horgonyzóhely található, és ahol a táj csodálatos hátteret biztosít egy fedélzeten elfogyasztott idilli vacsorához. Ezt követően éjszakai hajózással elérjük Cannes-t.
 
5. nap Cannes – Juan les Pins 8 tengeri mérföld
Ébredés Cannes-ban, reggeli a fedélzeten, majd pedig indulás Iles de Lerins felé, ahol kristálytiszta tenger várja a vizek szerelmeseit. Egy ebéd a világhírű Hotel du Capban feledhetetlen élmény. Délután szieszta, vízi sportok, esti program Juan Les Pins-ben.
 
6. nap Juan Les Pins – Antibes 6 tengeri mérföld
Az Antibes-fok közelében található Port Vauban, ahol a hazaindulás előtt egy stresszmentes, pihentető délelőttöt töltünk.