A francia Riviéra: a kék csoda

Évszázadokkal ezelőtt kelt életre annak a varázslatos helynek a legendája, ahol örökké süt a nap, soha nincs tél, és folyton azúrkék víz várja az utazókat. Ez a vidék nem más, mint a francia Riviéra: a Côte d'Azur. A gyönyörű tengerparton túl a hegyekbe ékelődő, egymás után sorakozó, bájos kis falvak, a regényes középkori várak és erődök, az illatos és sajátos hangulatú piacok, a fergeteges fesztiválok várják Önt is, ha jachtjával ide érkezik.

A Côte d'Azur 120 km-es partszakasza és mintegy 40 km hosszú homokos vagy finom kavicsos plázsa számtalan kincset és élményt tartogat. Sétálhat az ösvényeken, felfedezheti a fokokat és a félszigeteket, búvárkodhat, élvezheti a folyton ragyogó nap melegét, vagy éppen a vízi sportok valamelyikét. Nincs más teendője, minthogy kiválassza az éppen kedvére való foglalatosságot, és élvezze a nyaralás csodálatos pillanatait!
 
A Cote d’Azur változatos és kontrasztos szépségével úgy hívogatja újra és újra a látogatókat, mint ahogy egy bájos, elragadó asszony teszi a férfiakkal. Nincs nap, hogy ne kápráztatna el valami újjal: olykor elegáns éttermeivel és a nagyvilági kaszinóival, míg máskor kis horgászhelyeivel, vagy éppen nyüzsgő kikötőivel. Így nem csoda, hogy a francia Riviéra a gazdagok és hírességek egyik legnépszerűbb „játszótere” lett az utóbbi években.
 
Egy luxusjacht fedélzetén hajózni a varázslatos, azúrkék tengeren – kétségkívül ez a legtökéletesebb formája a nyaralásnak. Már egy egyhetes út során is elkápráztathatja vendégeit, akár azáltal, hogy megmutatja nekik például Monacót, Cap D’Antibes-t, St Tropez-t, Iles de Lerins-t, Porquerolles-t, vagy meginvitálja őket egy pompás francia vacsorára. A francia Riviéra kétségkívül még a legkétkedőbb jachtosokat is megbabonázza.