Korzika: egy sziget, ahol a szenvedély az úr

 

Korzika a Földközi-tenger érintetlen drágaköve, valóságos kis földi paradicsom: egy sziget, amely fényekben, ízekben, illatokban, hangulatokban dúskál. Varázsa olyannyira magával ragadó, hogy a francia Riviérára utazók még véletlenül sem hagyhatják ki útinaplójukból. A helyiek nagyon büszkék vad és gyönyörű, ezerarcú szigetükre, melynek titkait képtelenség teljes egészében felfedezni. Így itt a legviláglátottabb utazók is újra és újra rácsodálkoznak fellegvárainak és falvainak büszke arculatára, barokk templomainak népies kedélyességére, és természeti szépségeire: a kristálytiszta, türkizkék öblökre, az 1000 km hosszan nyúló magas hegyekre, a köztük megbúvó tengerszemekre, a vadregényes folyóvölgyekre, a fehér homokos vagy éppen vad, természet formálta tengerpartokra…

Bár a szigetet a francia Riviéra részeként tartják számon, mégis inkább érezhető itt az áldásos olasz mediterrán klíma. Ezzel együtt Korzika páratlan célpont a hajós kalandorok számára. Elég csak lehorgonyozni a luxusjachttal a sziget kikötőjében, és máris érezhető a sziget lüktetése: nappal a programok végtelen kínálata, este pedig a páratlan francia gasztronómia számtalan íz csodája.
Korzika népe rendkívül büszke nemzetség: a 200 éves francia befolyás és kormányzás ellenére mindmáig őrzi függetlenségét, nyelvi- és kulturális hagyományait. A korzikaiak szenvedélye minden utazót magával ragad.