Földközi-tenger

A Földközi-tenger csodáit az ókori népek számos mítoszban jegyezték le, hiszen azon túl, hogy nem tudtak betelni szépségével, fontos megélhetési forrást jelentett számukra. Különleges adottságai a XXI. század embereit is rabul ejtik. A Földközi-tenger egykoron mitológiai szörnyek, istenek és hősök lakhelye volt, felfedezőút és háború helyszíne, mígnem az elmúlt évszázadok legfontosabb kereskedelmi útvonalai hálózták be. Partjain olyan civilizációk alakultak ki, mint Görögország, Róma, Egyiptom, Trója, Bizánc vagy Velence.

A Földközi-tenger új szemszögből

 A parton élő egyre növekvő népesség ellenére fennmaradtak a természeti szépségek, amelyeket legjobban a tengerről, egy luxusjachtról lehet megcsodálni. A fedélzetről gyönyörű kilátás nyílik a rendkívüli természeti képződményekre, úgy, ahogyan azokat a régmúlt idők felfedezői és kereskedői látták. Az utazó egy Földközi-tengeri jacht-utazáson a tenger hullámain táncoló napsugarak látványára ébred, és bármelyik Földközi-tengeri kikötőben vetünk is horgonyt, a parton számtalan üzlet, múzeum és helyi specialitásokat kínáló étterem vár. Az aktív turizmus híveit a számos túralehetőség és a csodálatos tengeri élővilág vonzza ide.
 

A Földközi-tengeri utazás tervezése

A Yachting in Monaco egzotikus utakra specializálódott, és a Földközi-tenger egyike a legkedveltebb területeknek, ahol jachtok bérbeadásával foglalkozunk.
 

Földközi-tengeri úti célok: