NEW DEAL ONE (2005) - felújítva: 2010
Heti bérleti díj: 1 100 € / fő ( 10 fő esetén )
Hosszúság: 30 m (98,4 láb)
Szélesség: 7,2 m (23 láb)
Merülés: m ( láb)
Gyártó: Raseed
Átlagsebesség: csomó ( km/h)
Legénység száma: 10
Motor: DOOSAN Infracore L126TIM MARINE Heavy Duty turbodiesel motorok DET Norske Veritas tanúsítvánnyal, DOOSAN Infracore hidromechanikus hajtóművek DOOSAN Infracore hajócsigák
Hajótest felépítés: fa szerkezetű

Férőhelyek és extrák
Franciaágyas: 2
Kétágyas: 6
Külső részen: 2

Exkluzív búvárkodás egy exkluzív luxusjachton

 

 

A New Deal One 2009-es teljes felújítása után kapta egyedülálló nevét.

A luxusjacht 2005-ben készült el Rasheedban, Egyiptom egyik leghíresebb hajóépítő kikötőjében. 30 méteres hosszával és több mint 7 méteres szélességével az új generációs nagy szafari hajók korszakát vezette be.
 

Hat darab kétágyas, két darab franciaágyas és két darab háromágyas, egyénileg szabályozható légkondícionálóval, fürdőszobával (hideg-meleg vízzel), és WC-vel ellátott kabin biztosít kényelmes szálláshelyet 22 vendégnek, a légkondicionáló berendezések egyénileg, a vendégek igényei szerint szabályozhatóak. A kabinok a hajóközben találhatók.

Három fedélzetén és a hajóközben mindent megtalál a búvár, amire csak a túra folyamán szüksége lehet. Továbbá új motorokkal felszerelt 2 db Zodiac szolgálja a merülőhelyek minél gyorsabb megközelítését.

A legfelső fedélzeten a napimádók, kényelmes nyugágyakon, illetve matracokon hódolhatnak szenvedélyüknek.

A felső fedélzeten az árnyékban, a levegőn pihenni, olvasni, kikapcsolódni vágyók találják meg ideális helyüket.

Az alsó fedélzeten helyezkedik el a tágas szalon, valamint a merülések előkészítésére és a felszerelések tárolására szolgáló búvárfedélzet.

Az exkluzív búvár túrák alatt a hajó legénysége minden igényüknek eleget tesz majd, hiszen a 24 órás kiszolgálás mellett, minden étel és ital az Ön és vendégei személyes igényei szerint készül el, előzetes egyeztetések alapján.

A túrák helyszínét természetesen a legteljesebb mértékben az Ön elképzeléseit alapul véve alakítjuk ki, ragaszkodva ahhoz, hogy a minden a legapróbb részletekig, teljes mértékben exkluzív legyen.

A káprázatos Egyiptom nemcsak szárazföldön bővelkedik látnivalókban, hiszen a tengerek szerelmeseinek is megszámlálhatatlan páratlan látnivalót tartogat.

Azoknak akik egyiptom északi részén szeretnének búvárkodni, bizonyára feledhetetlen élmény lesz a nevezetes és gyönyörű korallzátonyok, és szigeteket felkeresése, vagy éppen a roncsokkal tarkított Abu Nuhas zátony misztikus látványa, ahol az ott elsüllyedt hajók tekinthetik meg. Ezen kívül több olyan helyet is érint a tengeri szafari, ahol nagy esély van arra, hogy víz alatt is találkozzanak delfinekkel. Ha az állatoknak kedvük van, akkor órákig is eljátszanak a búvárokkal vagy a felszínen sznorkelezőkkel. A legtöbb merülés összetettségi fokát tekintve könnyűnek mondható, tehát a kevésbé tapasztalt búvároknak is kiváló alkalmat biztosít egy búvár szafari kipróbálására.

A tenger ezen gyönyörű szakaszain elsajátíthatja - gyarapíthatja, a búvárkodással kapcsolatos ismereteit. Kiválóan alkalmas, a kezdő tanfolyam elvégzésére is, a New Deal One-on.

De ha inkább cápákat szeretne látni, akkor a A Brothers szigeteket érdemes a középpontba helyezni, mivel itt rendszeresen találkozhatunk a különböző cápafajokkal.

A túra  alatt végigmerülve a szigeteket körülvevő zátonyokat és a nagyobbik szigetnél található két roncsot tekinthetik meg a kalandok szerelmesei. A túra második felében Safaga környékén igény szerint keressük fel a Salem Express vagy az El Arish El Tor óriási komphajóroncsok egyikét, valamint itt még több gyönyörű korallzátonyt is érinthetünk. A Brothers szigeteknél általában erős áramlásra számíthatunk. A zátonyok falai néhány helyen több száz méteres mélységig tartanak. Az ott található roncsok legnagyobb mélységükben messze meghaladják a kedvtelési búvárkodás 40 méteres határát. Ezt a túrát azoknak javasoljuk, akik legalább 50 merüléses tapasztalattal és AOWD minősítéssel rendelkeznek és akiknek megfelelő gyógyszer mellett nem okoz problémát, hogy a hajó a szigetek eléréséhez több órán keresztül a nyílt tengeren mozog. A hajón megtanulhatod a NITROX alkalmazását, amelynek sok hasznát veheted a túra során.

Ezen a túrán elérheted a Vörös-tenger legszebb és legizgalmasabb merülő helyeit!

Amilyen káprázatos az tenger északi szakasza, éppoly elbűvölő az Egyiptomot körülölelő tenger déli szakasza, elég ha csak 7-800 méteres mélységből a felszínre emelkedő, régi nevén St. John's Islandnak nevezett Zabargad szigetet, valamint a tőle alig 7 kilométerre délre fekvő Rocky Islandot említjük, már érezhetjük, hogy ezt a szafarit nem éri meg elszalasztani.

Zabargad a környék legnagyobb szigete 4,5 négyzetkilométeres területével. Eredete nem vulkanikus, hanem úgy tartják a geológusok, hogy két tektonikus lemez találkozásánál gyűrődött fel, legmagasabb pontja 235 méter. A szigetet zátony veszi körül, melynek falai egyes helyeken több száz méteres mélységekig tartanak. Nyugati öblében található egy orosz Moma osztályú (Project 861) felderítési feladatokra használt hajó roncsa. A sziget déli részen, a hajó kikötési pontjánál, homokos tengerfenék lassan a mélybe lejt. Belőle emelkedik ki néhány koralltömb és torony, nappal és éjszaka kiváló terepet nyújtva egy kellemes merülésnek. A Rocky sziget északi részén gyorsvonat tempójú áramlatmerülést tervezhetünk. Keleti - Délkeleti részén természetes cápaszínházat találunk, ahol többféle fajtával is találkozhatunk. A Fury Shoal zátonyrendszerben felkeressük a Dolphin Reefet, ahol esélyünk van delfinek társaságában merülni. A túra során érintett helyeken erős áramlatra, és nagy mélységekre számíthatunk. Némely merülés sok tapasztalatot feltételez, ezért jelentkezéshez minimum 50 nyílt vízi merülést, és AOWD minősítést javasolunk. Ha még nem rendelkezel NITROX ismeretekkel, a hajón elsajátíthatod, mert a túra során nagyon hasznos lehet.

A merülések mellett, olyan szórakozási lehetőségek szerepelnek a palettán, mint a Play Station2, több száz népszerű film megtekintése a 82 cm-es LCD televízión, több ezer zeneszám meghallgatása a légkondicionált szalonban a sztereó multimédiás erősítő támogatásával, vagy lehetőség van kikapcsolódásra, a különböző kártya- és táblajátékok egyikével is.

Az egyedülálló kirándulás költsége 1100 euro/fő/hét (10 fő esetén), mely tartalmazza a teljes ellátást, valamint a búvárkodáshoz szükséges minden felszerelést.

Ne hagyja ki ezt a soha vissza nem térő lehetőséget, hogy luxuskörülmények között csodálhassa meg a tenger ámulatba ejtő élővilágát!

 

Várjuk a New Deal One fedélzetén!

A közölt árak tájékoztató jellegűek. Pontos árképzés a személyes egyeztetések után lehetséges.