A foglalás menete

A jachtokkal, legénységgel és a helyszínnel kapcsolatos lehetőségek egyeztetése után valósulhat meg a tényleges foglalás. Ennek menete a következő:

SZERZŐDÉSKÖTÉS ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK RÖGZÍTÉSE

Tartalmazza a jachttal, időpontokkal, helyszínnel, hajózási területtel és a költségekkel kapcsolatos részleteket. A első részlet általában 50%, a szerződés aláírásakor fizetendő a szerződésben megjelölt bankszámlaszámra.

A szerződést ellenjegyzés céljából továbbítjuk a jacht tulajdonosának, majd pedig egy aláírt példányt visszaküldünk Önnek. Amennyiben nincs közbenső kifizetés, a fennmaradó rész és az egyéb járulékos összegek kifizetése a jachtbérlet kezdete előtt egy hónappal esedékes.

ELŐLEG A VÁRHATÓ KÖLTSÉGEKRE

A jachtok többsége kizárólagos bérlet alapján vehető igénybe. A bérleti díj tartalmazza a hajót, a legénység költségét (beleértve a legénység ellátását is), valamint a hajó biztosítását. Az egyéb költségek, mint például a jacht és a segédhajó üzemanyag-költsége, a vendégek ellátása, a kikötői díjak, a kapcsolatfenntartás a különböző állomásokon és így tovább, a bérlőt terhelik. Ezekre a várható költségekre külön kérünk egy előleget, ami a bérleti díj összegének kb. 20-30%-a. Ez az összeg a bérleti díj fennmaradó részének kifizetésekor esedékes.

A utazás folyamán a kapitány pontos nyilvántartást vezet a költségekről, amelyet az utazás végén a bizonylatokkal együtt átad a jacht bérlőjének. A várható költségekre befizetett előleg fel nem használt része azonnal visszafizetésre kerül a bérlőnek. Hasonlóképpen, az előlegből fedezett költségek túllépése esetén a bérlő köteles azonnal kifizetni az előleget meghaladó összeget.

A BÉRLŐ IGÉNYEI

Annak érdekében, hogy az utazás előkészítése a bérlő egyéni igényeinek megfelelően történjen, egy részletes kérdőívet küldünk, amelyen az utazással kapcsolatosan teszünk fel kérdéseket.

Ezek például vonatkoznak:
- az utazással kapcsolatos részletekre (kivéve a repülőtérről a jachthoz való transzfer, annak megszervezése a mi feladatunk),
- a vendéglistára,
- az ételekkel, italokkal, étkezésekkel kapcsolatos igényeikre (minden esetben gondoskodunk arról, hogy a hajókonyha készletei elegendőek legyenek, és a főszakács a menüt az Önök ízlése és kérése alapján állítsa össze, és a kedvenc italaik várják a fedélzeten).

A Yachting in Monaco mindent megtesz annak érdekében, hogy Önt a fedélzeten, vagy az utazás utolsó napján személyesen is üdvözölhessük. Amennyiben erre a helyszín miatt nincs lehetőség, akkor még a hajóút során felhívjuk Önt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden megfelel-e az igényeinek. Az út során is állandó kapcsolatot tartunk a hajóval, ezért ha bármilyen problémájuk adódik, közvetlenül vagy a kapitányon keresztül is tudnak minket értesíteni.

A jachtok bérleti díjaiban és felszereltségeivel kapcsolatban esetenként előfordulhatnak változások, ezért kérjük, hogy a foglalás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális részletekről.

A fedélzeten töltött idő kellemes eltöltése érdekében az alábbiakat ajánljuk figyelmébe:

- A jacht fedélzetén