A jacht fedélzetén

VÍZI SPORTOK

Az utazás idején mindvégig használhatják a jachtok fedélzetén található vízi sporteszközöket. Bízunk abban, hogy ezek maximális élvezetet és biztonságot jelentenek az Ön és az Önnel együtt utazók számára.
A jetski használata különleges körültekintést igényel. A jetskit ne használja közvetlenül a part mellett, különösen strandok, vagy más lehorgonyzott vízi járművek közelében, mert nagyon zavaró és veszélyes lehet. Számos ország szigorú korlátozásokat vezetett be a jetski használatával kapcsolatban, sőt, egyes országokban be is tiltották. Kérjük, kövessék a kapitány utasításait.

Annak ellenére, hogy a jachtok felszerelését a lehető legpontosabban igyekszünk összeállítani, az év folyamán adódhatnak eltérések.

BÚVÁRKODÁS

A vízi sportok, így a búvárkodás esetében is a biztonság a legfontosabb. A jachtok, amelyeken búvárfelszerelések is találhatóak, gyakran korlátozzák ezek használatát. A búvárkodáshoz legalább nyíltvízi búvárengedélyre, vagy ezzel egyenértékű jogosítványra van szükség, valamint egy PADI nyilatkozatra.

Kérjük, mielőtt szerződést kötnek, minden esetben pontosan tájékozódjanak a Yachting in Monaco-nál a jachtok felszereltségét, és a megcélzott országok helyi adottságait, rendelkezéseit illetően. Egyes területeken, például Görögországban és Törökországban a búvárkodásra szigorú korlátozások vonatkoznak, ezért a helyi előírásokat szigorúan be kell tartani. A búvárkodás csodálatos, de veszélyes is. Kérjük, tartsák szem előtt a biztonsági előírásokat, és gondoskodjanak megfelelő egyéni biztosításról, ugyanis a jacht biztosítása erre általában nem nyújt fedezetet.
 

DOHÁNYZÁS

Tűzvédelmi okokból a dohányzás csak a nyitott fedélzeten engedélyezett, a jacht belső tereiben nem. Vannak olyan jachtok is, amelyeken egyáltalán nem szabad dohányozni, ezért kérjük, érdeklődjenek a kiválasztott jachton érvényes korlátozásokról.

KÁBÍTÓSZEREK ÉS FEGYVEREK

A kábítószerek és fegyverek birtoklása törvényellenes. Ebben az esetben a jachtbérleti szerződés pénzvisszafizetés és felelősség nélkül, azonnali hatállyal felmondásra kerül. Ezt a szabályt szigorúan betartatjuk.

BORRAVALÓ

A vendégeink gyakran megkérdezik, hogy szoktak-e borravalót adnia legénységnek. Az európai szokásnak megfelelően a borravaló tetszés szerint adható a személyzetnek, amelynek mértéke a szolgáltatás minőségével kapcsolatos elégedettséget tükrözi.